Gebroeders Sweeck.be

Podium en topvijf

Zowel Laurens als Diether zetten een mooie prestatie neer in Niel. Laurens kwam opnieuw op het podium na winnaar Mathieu van der Poel, terwijl Diether de topvijf volmaakte.

Na een korte nacht van drie uurtjes en een vroege vlucht, had Laurens even tijd nodig om zijn motor warm te draaien. Toen die eenmaal op toeren kwam, kon hij afstand nemen van alle tegenstand, behalve van Mathieu van der Poel die reeds een voorsprong had genomen. Zowel Mathieu als Laurens werkten hun wedstrijd solo verder af.

Bij de achtervolgers leverde Diether een mooie strijd voor plaats vier. Met vier renners gingen ze de laatste ronde in, waarbij Diether de leiding nam en probeerde dit groepje uit elkaar te halen. Alleen Tom Meeusen kon het wiel van Diether houden en deze kon dan ook in extremis de sprint winnen voor plek vier. Zodoende maakte Diether de topvijf vol.

In de gietende regen was het snel inpakken en even richting huis om alles opnieuw proper te zetten voor alweer een dubbel weekend met vertrek naar de WB in Tabor aanstaande donderdag en terugkeer zaterdagnacht richting Flandriencross in Hamme.

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem

Toptien voor Hendrik in Rijkevorsel

Ook Hendrik was aan de slag dit weekend in het "Moedige Veldrijder-circuit". Hij maakte meer dan een halve wedstrijd deel uit van de achtkoppige leidersgroep en liet finaal een 10e plaats noteren tussen 63 deelnemers.

Vertrek supportersbus naar DVV Hamme op zondag 17/11 om 8u30 aan café Den Bierpot in Schriek (info 0495/181998).