Laurens wint en Diether wordt achtste

Laurens won vandaag de derde etappe in de Ronde van Namen voor Matthias Van Gompel (Lotto Soudal U23) en Abram Stockman (Tarteletto-Isorex).  Diether kwam even later als achtste over de finish in Doische.

Halfkoers, op de eerste GPM (grand-prix-montagne) van de dag, dichtte het peloton de kloof op de 17 koplopers en kon de wedstrijd herbeginnen. Enkele nieuwe aanvalspogingen werden gesignaleerd en terug ongedaan gemaakt.

Met nog 45km te gaan, waagde ook Diether zijn kans. Hij vertrok in een groepje van 10 renners, dat bij het ingaan van de plaatselijke ronde was aangedikt tot een twintigtal. Een dertigtal achtervolgers sloten opnieuw aan voor de laatste GPM van de dag.

In de resterende tien kilometers plaatste Laurens een aanval met Van Gompel en Stockman. Zij konden 35 seconden bonus sprokkelen. Ondanks de sterke tegenwind hielden zij op de meet nog 21 tellen over. 

Laurens won en Diether werd knap achtste. In het klassement geeft dit opnieuw een opstapje naar plaats vijf voor Laurens, 55sec na de leider Elliot en voor Diether een elfde stek op 1min21.

Morgen kan de individuele tijdrit ter plaatse gevolgd worden in Jemeppe-sur-Sambre of via directvelo.com. Diether start om 14u55 en Laurens om 15u01.