Opnieuw ritwinst op Citadel !

Voor de derde dag op rij vierde Laurens met zijn supporters ritwinst in de Ronde van Namen. Hij nam ook de groene trui mee naar huis en zag vooral een sterke tweelingbroer in zijn buurt eindigen. In het eindklassement werd Laurens tweede op 7sec achter de gewezen Canadese beloftekampioen William Elliott. Diether volgde op 1min58sec op de achtste plaats.

 

Met 17 seconden achterstand begon Laurens aan de slotrit van de Ronde van Namen. Na 50km wedstrijd ontstond er een breuk in het peloton. Een groep van 31 vluchters - waar wel de gele truidrager, maar geen enkele ERA-renner deel van uitmaakte - sprokkelde tot 1min40 voorsprong. Het vermoeden dat de winnaar vooraan zat, werd steeds sterker.

Maar Laurens en Diether bundelden hun krachten en samen met Jens Adams en Nils Heyns reden zij - met nog 40km te gaan - in een mum van tijd de kloof dicht. Diether leverde hier berenwerk in dienst van Laurens en plukte zelf nog een verdienstelijke 24e plaats op de Citadel, op 19sec van de winnaar. Het leverde hem tevens de 8e plek op in de eindrangschikking.

In volle finale noteerden we nog vier vluchters op de kasseien aan de voet van de Citadel. Laurens nam de leiding van de achtervolgers op zich en kreeg Jens Adams en de leider William Elliott mee in zijn spoor. 

Op 500m van de aankomst maakten zij de aansluiting. Een sprint met zeven kondigde zich aan. Hierin was Laurens veruit de sterkste en wist de derde dag op rij de zegebloemen weg te kapen. Jens Adams werd - net als gisteren - tweede. Met tien bonusseconden aan de finish, beëindigde Laurens de 70e Ronde van Namen op de tweede plaats, 7 seconden achter de Canadees William Elliott.

Met nog één wegkoers - de Leuvense GP Scherens - in het verschiet, lonkt het komende veldritseizoen en wordt de crossfiets spoedig van stal gehaald.

Foto's : zie albums met dank aan supporter Wim Van Goethem