Gebroeders Sweeck.be

Laurens beste Belg in Iowa USA

Met een schitterende tweede plaats heeft Laurens zijn start in de Wereldbeker niet gemist. Ook Diether deed meer dan zijn best. Na een valpartij in de voorlaatste ronde kon hij de 18e plaats vasthouden.

Na de blitzstart van Mathieu van der Poel was Laurens de eerste die een tegenaanval opzette. HIj maakte zich los van de rest en probeerde zijn voorsprong te vergroten. Alleen een sterke Quinten Hermans kon twee ronden later de aansluiting maken.

De verstandhouding tussen deze twee was optimaal. Zo konden zij een maximale bonus van 30 seconden op een zevental achtervolgers uitbouwen. Naar het einde toe kon alleen Kevin Pauwels zijn achterstand verkleinen tot 15 seconden, maar dichter kwam hij niet. In de spurt voor de tweede plaats toonde Laurens zich de sterkste.

Ook Diether leverde een sterke prestatie. Hij kwam vanop de vijfde startrij al snel doorgeschoven naar de 28e plaats. Ronde na ronde wist hij plaatsen goed te maken tot plek 16.  Door een schuiver in de voorlaatste afdaling moest hij nog twee plaatsen prijsgeven.

Na de podiumceremonie met bijhorende champagne was het onmiddellijk fietsen demonteren en inpakken voor de Las Vegas cross die woensdagavond plaatsvindt.

Foto : photopress.be