Bad luck in Waterloo USA

Na drie succesvolle races op Amerikaanse bodem, werd de afsluiter in Waterloo er eentje om snel te vergeten. Diether kende een totale off-day en ook Laurens kende vandaag zijn deel van de pech.

Laurens nam een niet al te beste start. Hij ging als 14e door de materiaalzone en moest zelfs in de eerste ronde nog enkele plaatsen prijsgeven. Toen hij in de volgende ronde wisselde naar hardere tubes, kwam hij beter in zijn ritme. Er was nog niets verloren en Laurens was op weg om aan te sluiten bij de achtervolgers op de ongenaakbare Mathieu van der Poel.

Op dat moment maakte hij -  net voor de materiaalzone - een ogenschijnlijk onschuldige schuiver. Maar dit manoeuver kostte hem meer tijd dan hem lief was. Een sluiting van zijn cross-schoen kwam volledig los en diende terug geplaatst te worden. Hij kon dit eigenhandig oplossen, maar het kostte hem bijzonder veel tijd. 

Hij deed er alles aan om nog een mooi resultaat neer te zetten, maar moest tevreden zijn met de 21e plaats. In het WB-klassement komt hij op plaats 7 te staan.

Diether kende een beter begin, maar al na dertig minuten vloeide de kracht helemaal weg en moest hij lijdzaam het verdere wedstrijdverloop ondergaan. Hij gaf echter niet op maar finishte pas als 46e. 

Maandagmorgen wordt het inpakken en vooral de talrijke mooie herinneringen en trofeeën meebrengen richting Belgie. Daar wacht al snel het eerste internationale weekend op het Europese vasteland met Neerpelt en Gieten. 

Vertrek van de eerste supportersbus dit seizoen op zondag 01/10 om 7u naar SP Gieten aan café Den Bierpot op het kerkplein in Schriek. Info en reserveringen 0495/181998