Drie op zes voor Laurens

In het domein Dommelhof te Neerpelt pakte Laurens zijn derde seizoenszege voor Quinten Hermans en Jens Adams. Diether kwam als 15e over de meet.

Laurens schoot als tweede het Dommelhof in achter Meeusen. Al snel kwam er een afscheiding. Een zevental sloeg een gaatje. Nadat Quinten Hermans een ronde lang stevig doortrok, nam Laurens het commando over. 

Onder zijn impuls brak de kopgroep nogmaals in stukken. Alleen Hermans, Pauwels en later ook Jens Adams konden de finale mee aanvatten. Toen Pauwels de leiding nam en probeerde te versnellen, schoof hij bij het opdraaien van de weg onderuit.

Quinten en Laurens schudden op hun beurt Jens Adams af en gingen met z'n tweeën de finale in. In de voorlaatste ronde plaatste Laurens de ultieme versnelling om solo zijn derde seizoenszege binnen te rijven. 

Diether leek tot halfkoers op weg naar een toptien-notering, maar bleek de tweede wedstrijdhelft niet sterk genoeg om deze positie te handhaven. Hij eindigde 15e en probeert morgen in Gieten beter te doen.

Foto's : zie album

 

Hendrik vijfde op de Congoberg

Voor Hendrik wachtte in Vollezele een nieuwe manche van "de Moedige Veldrijder". Op een schitterend Ronse-achtig parcours zou het voor Hendrik geen sinecure zijn om een mooi resultaat neer te zetten. Hij kwam echter goed uit de startblokken en reed twee ronden met enkele bonusseconden aan de leiding. 

Even later vergrootte de kopgroep tot zes. Toen die opnieuw splitste, moest Hendrik twee renners laten gaan en streed hij mee voor de derde plaats. Finaal pakte hij de vijfde plek. Hendrik behoudt wel zijn leidersplaats in het klassement.