Geslaagd weekend voor 3 broers

Met een podium- en een toptienplaats voor de twins in de Superprestige en opnieuw een podiumplaats voor Hendrik in Kasterlee, kunnen de Sweeck-broers alledrie met een goed gevoel hun dubbel cross-weekend afsluiten en de volgende trainingen aanvatten.

 

Ondanks zijn matige start in Gieten schoof Laurens snel door naar de kop van de eerste SP-wedstrijd. Na 15 minuten trok hij de langgerekte kopgroep uit mekaar. Het werd al gauw duidelijk wie de drie sterksten in koers waren. Alleen Lars van der Haar kon iets over halfwedstrijd zijn wagonnetje nog aanpikken bij Mathieu, Wout en Laurens. 

Laurens was de enige die nog een aanval riskeerde, maar de twee grote tenoren lieten niet begaan. Terwijl Laurens - drie ronden voor het einde - nog een fietswissel doorvoerde, plaatste Mathieu zijn ultieme demarrage. Laurens moest even passen en Wout probeerde tevergeefs de Nederlandse kampioen bij te benen. 

Voor plaats drie kreeg Laurens het gezelschap van Lars van der Haar. In een spannende podiumstrijd kon Laurens meer dan verdiend het derde plekje inpalmen.

Ook Diether plezierde de meegereisde supporters met een mooie tiende plaats. Hij kende vandaag geen terugval en vocht - komende van plaats 17 -  een verbeten strijd voor deze gesmaakte toptien-notering.

 

Hendrik topt klassement "Moedige Veldrijder"

Ver van de televiesiecamera's reed Hendrik opnieuw een manche in het B-circuit. En ook hij ging vandaag in Kasterlee op zijn elan verder en etaleerde  - twee dagen na mekaar - zijn goede vormpeil. Hij werd derde achter Stijn Huys en Pieter-Jan Vliegen.

 

In Meulebeke met z'n drieën aan de start 

Aanstaande zaterdag trekken de drie broers voor de eerste maal dit seizoen samen richting BRICO-cross te Meulebeke. Kleine Lewis - die vandaag zijn eerste stapjes zette - kan direct mee het veld in om zijn papa en nonkels aan te moedigen.

 

Foto's derde seizoenszege in Neerpelt : zie album met dank aan supporter Wim Van Goethem.

Vertrek supportersbus naar Ronse op zondag 8/10 om 8u30 aan café Den Bierpot in Schriek - reserveringen 0495/181998.