Diether beste Sweeck in Meulebeke

De start van de BRICO-cross in Meulebeke was tevens het startsein om de hemelsluizen te openen. De beste slijkduivel van het Sweeck-trio werd Diether als 7e, gevolgd door Laurens als 9e. Hendrik werd 25e.

 

Voor Laurens begon de dag niet al te best. Hij werd wakker met een pijnlijke rug en wist op voorhand niet of dit gevolgen kon hebben tijdens de geplande wedstrijd te Meulebeke. Al snel bleek dat de rugklachten hem meer parten speelden dan gedacht. Een blokkage belette hem op volle kracht te kunnen strijden voor een ereplaats. Een bezoek aan de osteopaat vanavond brengt hopelijk soelaas voor de beklimming van de Hotondberg morgen.

Wat vandaag eerst een droge parkcross leek te worden, veranderde in een mum van tijd in een natte glijpartij. Van griffo's naar rhino's betekende meteen dat het écht Belgisch crossweer was. Diether lustte hier wel pap van. Van een 17e stek sprokkelde hij ronde na ronde enkele plaatsen om uiteindelijk mooi 7e te eindigen.  Voor hem staat er morgen geen DVV-manche op het programma omdat hij in Ronse geen contract kreeg, ondanks het feit dat er slechts 24 deelnemers voor deze klassementscross ingeschreven staan.

Hendrik trekt morgen naar de B-cross in Nossegem, maar trok eerst vandaag zijn streng tussen de profs waar hij als 25e werd afgevlagd. Tussen 42 deelnemers was dit voor hem geen onaardige prestatie.

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem