Hendrik zorgt opnieuw voor winst

In Nossegem bij de elite z/c toonde Hendrik zich veruit de sterkste van het 37-koppige deelnemersveld en won zijn derde van het seizoen (foto: Jo Groenevinger).

Dit gebeurde een uurtje nadat Laurens, mede door een portie pech, de 9e plaats pakte op de Hotondberg te Ronse in de eerste DVV-manche. Diether kwam hier niet aan de start tussen de 23 deelnemers. Voor hem was er geen contract meer voorhanden in de elite-categorie.

 

Eerste DVV-manche te Ronse

Het was even afwachten hoe de pijnlijke rug van Laurens zou reageren op de behandeling van de osteopaat zaterdagavond. Dat bleek al bij al mee te vallen. Na een matige start nestelde hij zich in de toptien en schoof in de derde ronde geleidelijk naar de spits. 

Hij nam een volledige ronde voor zijn rekening en schudde serieus aan de boom. Enkele renners moesten de rol lossen. Maar toen Laurens de koppositie opgaf, kwamen de zeven terug samen. Even later sloeg voor Laurens de pech toe.

Een kleine schuiver maakte dat hij zijn afgevallen ketting opnieuw moest plaatsen. Dit kostte hem heel wat tijd en tevens de voeling met de overige koplopers.Tot overmaat van ramp sukkelde hij daarna nog meerdere keren met een ketting die niet op het gewenste tandblad bleef liggen. Een fietswissel drong zich op. Finaal moest hij - net als gisteren - tevreden zijn met de negende plek. De gelukkige winnaar werd Lars van der Haar.

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem

 

Hendrik nog steviger aan de leiding in het "Moedige Veldrijder"- klassement

In het klassement van "De Moedige Veldrijder" vergrootte Hendrik zijn voorsprong. In de Nossegemse patattenvelden ploeterde hij onmiddellijk mee in de spits van de wedstrijd. Na twee ronden reed hij een bonus van 20 seconden bij elkaar. 

Een lekke band zorgde ervoor dat deze voorsprong werd teniet gedaan. Maar lang duurde het niet vooraleer hij opnieuw het hazenpad koos. Deze inspanning kon hij verder doortrekken tot de aankomst. Hij finishte met een voorsprong van 34 seconden.

Vertrek supportersbus naar Zonhoven op zondag 15/10 om 9u45 aan café Den Bierpot in Schriek - info 0495/181998