Hendrik wint in Rijkevorsel

Hendrik pakte in Rijkevorsel zijn vierde winst van het seizoen. Hij dominieerde de wedstrijd van begin tot einde. 

Hendrik nam in de eerste kilometers al een lichte voorsprong op de overige 40 deelnemers. Op het mooie, technische parcours kreeg hij in de tweede ronde het gezelschap van Stijn Huys.

Samen bouwden zij een maximale voorsprong uit tot 25 seconden op een viertal achtervolgers waarbij de Engelse belofte Ben Turner de sterkste bleek. Deze probeerde de kloof te dichten, maar kreeg de achterstand slechts gehalveerd. 

Bij het ingaan van de laatste ronde nam Hendrik de koppositie net voor de technische zone en maakte zich los van Stijn Huys. Hij soleerde met 100m voorsprong en versterkt zijn leidersplaats in het klassement van De moedige Veldrijder.

 

Toptien in Hofstade

's Anderendaags in het zand van Hofstade strandde Hendrik op de tiende plaats. Hij nam samen met Jelle Camps een kleine voorsprong in de eerste kilometers, maar moest deze prijsgeven toen een tiental achtervolgers de kloof dichtten. 

Een valpartij met Ben Turner zorgde voor een oponthoud met een vastgeslagen ketting. Hij verloor de voeling met de kopgroep maar zette zich even later terug tussen de koplopers.

Een platte tube in de laatste ronde deed hem geen plaatsen meer verliezen, maar een hogere notering zat er vandaag niet in. Gert Smets werd de winnaar van deze manche. De volgende afspraak voor Hendrik wordt Boortmeerbeek op 19/11.