Geen topresultaat in Bogense

Laurens is 7e geëindigd in de Wereldbekermanche in het Deense Bogense. Hij komt vierde te staan in het klassement na 4 van de 9 WB-manches. Diether finishte pas 33e.

 

Ondanks een goede start - met een passage als vijfde door de materiaalzone - geraakte Laurens helemaal verstrikt in het gewriemel van de eerste technische loopzones. Hij kwam er slecht uit en passeerde op het einde van de eerste ronde zowaar pas als 24e, op ruime afstand van de 4 koplopers. 

Het werd één lange inhaalrace. Hij slaagde erin om terug te vechten tot plaats vijf, maar moegestreden moest hij op het einde nog twee mede-achtervolgers laten voorgaan en genoegen nemen met plaats zeven.

Diether werd al onmiddellijk in de start opgehouden door Stephen Hyde die zijn ketting brak. Vanuit 45e positie werd het voor hem een hopeloze achtervolging die strandde op een magere 33e plaats. Blijkbaar zorgde een geblokkeerde rug dat hij onvoldoende kracht had om terug te vechten.

foto : @photopressbe

 

Hendrik crosst in Hever-Boormeerbeek

De thuisgebleven supporters konden vandaag Hendrik naar een 8e plaats zien rijden. Met een 55-koppig deelnemersveld werd het voor hem een zware dobber in het slijkerige domein te Hever.

Hij beschikte niet over de beste benen en streed voor de zesde plaats toen hij in aanraking kwam met een paaltje en de sluiting van zijn schoen verloor. Hierdoor moest hij enkele plaatsen toestaan in de laatste ronde en eindigde als achtste. Braam Merlier won. 

Vertrek supportersbus naar Hamme op 26/11 om 8u30 aan café Den Bierpot in Schriek.