Zware opdoffer in Duitse Zeven

In de Duitse WB-manche kwam Laurens niet verder dan een 19e plaats, terwijl Diether zich moeizaam naar het einde van de wedstrijd sleepte en als 44e werd afgevlagd. 

Nadat Laurens in de start niet onmiddellijk zijn klikpedaal vond, kon hij zich toch nog behoorlijk plaatsen in de toptien. Door kettingproblemen moest hij vroeg in de wedstrijd enkele plaatsen prijsgeven, maar hij herstelde langzaam de kloof en leek over halfkoers op weg naar een mogelijke toptiennotering. 

In de voorlaatste ronde had hij voor de tweede maal pech en verloor opnieuw heel wat tijd en plaatsen. Uiteindelijk werd de 19e plek het hoogst haalbare. 

Diether startte behoorlijk en kon in de eerste ronden zelfs nog enkele plaatsen goedmaken. Hij kreeg zicht op een plaatsje in de top-20. In de tweede wedstrijdhelft werd het voor hem erg moeilijk en moest hij zich naar het einde slepen. Een schamele 44e plaats was het resultaat. 

 

Hendrik pas 15e in Lichtaart

Ook voor Hendrik werd het vandaag dicht bij huis een offday. Hij kon in Lichtaart geen progressie maken en bleef hangen op een 15e plaats op 50 deelnemers. 

Hopelijk brengt de geplande stageperiode voor de drie Sweeck-broers in Mallorca de nodige rust en hernieuwde energie voor de tweede seizoenshelft.