Topdag in Kerniel en Diegem

Hendrik zette deze namiddag de juiste toon. Hij pakte in Kerniel solo zijn vijfde overwinning van het seizoen in "De moedige Veldrijder"- reeks.

Hij liet de boodschap overbrengen naar Diegem en wakkerde de strijdlust aan bij zijn broers. De supporters waren dus al in goede doen, maar Laurens maakte hun vreugde compleet met een fraaie derde podiumplaats in deze SP-manche. Diether eindigde 20e.

 

Hendrik scoort voor de vijfde maal dit seizoen

In de prachtige Colenvallei te Kerniel/Borgloon vond Hendrik een fraai maar lastig parcours dat aan Ronse deed denken. Het was afwachten of hij hier sterk voor de dag kon komen vermits er zich wel een aantal hoogtemeters aandienden. 

Hij nam de eerste klim in zesde positie, maar al in de eerste ronde zagen we een erg sterke Hendrik aan het werk die mooi progressie maakte. Reeds in de tweede ronde zonderde hij zich af met Sander Lemmens. 

Al snel besloot hij solo zijn slijkerige tocht voort te zetten. Hij bouwde zijn voorsprong gestaag uit tot maximum 35 seconden en had ruim de tijd om te genieten van zijn vijfde winst van het seizoen. Met nog twee manches te gaan lijkt de eindzege in "De moedige Veldrijder" binnen bereik.

 

Podium in SP Diegem voor Laurens

Onder massale belangstelling namen 38 renners de start in de Diegemse avondcross. Laurens kon onmiddellijk vooraan postvatten in de langgerekte sliert. Toen Wout Van Aert naar de kop ging, ontstonden de eerste kloofjes. 

Laurens was zijn dichtste belager maar moest toch ook enkele lengten prijsgeven. Toen een ronde later Mathieu Van der Poel - die uit de achtergeond was teruggekeerd - zijn duivels ontbond richting Van Aert, was het alleen Laurens die nog even in de buurt kon blijven. 

Twee ronden lang kon Laurens het gat op Mathieu beperken tot 20 seconden, maar in de tweede helft van de wedstrijd liep het verschil langzaam op. Laurens nam wel meer afstand van de rest en zijn derde plaats kwam niet meer in het gedrang.

Diether probeerde vanuit de achtergrond plaatsen goed te maken. Vanop de 28e plek kon hij doorschuiven om lange tijd te strijden voor plek 14. Helaas kreeg hij in de twee laatste ronden een terugslag en eindigde 20e.

In het klassement komt Laurens - na zijn opgave in Gavere - opnieuw meespelen voor plaats drie. Met nog twee manches te gaan volgt hij samen met Aerts op twee punten van Lars van der Haar.

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem 

 

Nieuw hoofdstuk met nieuwe sponsor TÜV-SÜD

Voor Hendrik en Diether was het vandaag de laatste racedag voor het ERA-CIRCUS-team. Zij zijn beide einde contract en vinden onderdak bij een nieuw team gesponsord door TÜV-SÜD.

Diether behoudt zijn proflicentie, Hendrik blijft aan de slag als elite zonder contract. Laurens heeft nog een contract tot eind 2018 bij zijn huidig team. De broers staan alledrie aan de start op 1 januari in Baal.