Via Leuven richting BK Koksijde

Diether verdedigde in Heverlee als enige Sweeck-broer de kleuren van zijn nieuwe sponsor TÜV-SÜD. Hij werd 11e na winnaar Corné Van Kessel. 

Foto: Photopress.be

 

Diether maakte een goede start en passeerde als zevende in de eerste ronde. Na twee passages ontstonden er enkele breuken vooraan, maar hij handhaafde zich in de strijd voor plaats zes.

Hij deed er alles aan om die plaats veilig te stellen, maar de achtervolgers bleven niet bij de pakken zitten en sloten opnieuw aan in de jacht op Van Kessel, Venturini, Michael Vanthourenhout, Pauwels en Iserbyt. Over half wedstrijd brokkelde ook deze ruime achtervolgende groep uit elkaar en kwam Diether op de elfde positie alleen te zitten. Hij hield deze positie nog twee ronden vast en werd uiteindelijk net achter de toptien afgevlagd.

 

BK Koksijde

Vanaf nu wordt de laatste rechte lijn ingezet richting kampioenschappen. Hendrik, die Laurens vergezelt tijdens zijn laatste trainingen in Mallorca, keert samen met zijn broer aanstaande donderdag terug. Ook hij zal proberen om bij de elite z/c een ereplaats uit de brand te slepen in het Koksijdse zand, terwijl hetzelfde geldt voor Laurens bij de elite-categorie.