Diether pakt knappe 2e plaats

Door de afwezigheid van de grootste veldrittoppers, diende zich in Zonnebeke een mooie kans aan voor de subtoppers. Diether greep deze met beide handen - of beter gezegd "wielen" - en baande zich een weg naar de tweede podiumplaats achter Wietse Bosmans en voor Klaas Vantornout. Hendrik werd mooi 18e in het 51-koppige deelnemersveld. 

Vanop de eerste startrij kon Diether onmiddellijk vooraan postvatten. Een zevental scheidde zich vrij snel af. Hierachter ontstonden al vlug grote verschillen. 

Halfkoers spatte ook deze kopgroep uit elkaar en bleven slechts vier renners over waaronder Wietse Bosmans, Klaas Vantornout, Gianni Vermeersch en Diether. De jongste Sweeck gaf een goede indruk en dit bewees hij door even later zelf het initiatief te nemen. Hij ging zowaar in de aanval.

Alleen Wietse Bosmans kon hem remonteren. Diether zette de laatste ronde in met een voorgift van vijf seconden. In een van de volgende slijkpassages maakte hij echter een cruciale schuiver waardoor ineens Wietse enkele seconden bonus nam. Deze gaf zijn minieme voorsprong niet meer uit handen en Diether moest helaas genoegen nemen met de tweede plaats. 

Ook Hendrik deed het niet slecht. Hij kon vanuit 25e positie een aantal plaatsen goedmaken en als 18e zijn wedstrijd afwerken. Hij keerde terug huiswaarts terwijl Diether met zijn entourage verder reisde naar Nommay, waar tweelingbroer Laurens al op hem wacht om de voorlaatste Wereldbekermanche af te werken.