Laurens 5de in WB-klassement

Op de "vliegmeeting"  te Hoogerheide eindigde Laurens net naast het podium achter Van der Poel, Van Aert en Michael Vanthourenhout. Diether Sweeck - die vandaag als 22e finishte - wordt de 21e renner in het WB-eindklassement. 

Laurens opende sterk en dook als eerste de diepte van Hoogerheide in. Bij het einde van de eerste ronde ontbond Mathieu van der Poel reeds zijn duivels en liet iedereen ter plaatse. Laurens bood nog wat weerwerk en het was alleen Wout van Aert die in de tweede ronde Laurens remonteerde en op zoek ging naar "de vliegende Hollander".

Twee ronden later kwamen ook David van der Poel, Tim Merlier en Michael Vanthourenhout Laurens vergezellen om samen te strijden voor de laatste podiumplek. Even later nam Laurens met Michael afstand van de twee anderen. Michael probeerde dan op zijn beurt Laurens af te schudden en kon een bonus bijeen sprokkelen van 10 seconden.

Laurens toonde zich weerbaar en vocht terug. Opnieuw verenigd gingen ze de laatste ronde in. De kleinste Sweeck maakte echter een kleine slipper, waardoor Michael een kleine voorsprong nam, die hij niet meer uit handen gaf. Met deze vierde plaats eindigt Laurens na negen manches op de vijfde plaats in het eindklassement.

Diether vocht in de achtergrond een uur lang een verbeten strijd voor een top20-plaats. De laatste ronde ving hij aan met een zestal renners die streden voor de 18e plek. Uiteindelijk kwam hij als 22e over de meet in dit 73-koppige deelnemersveld. Het WB-klassement 2017-2018 sluit hij af als 21e.

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem