Pech-WK voor Laurens

Niet de goede conditie en de sterke benen beslisten over het WK-resultaat van Laurens op de Cauberg. Na vier lekke tuben werd de 8e plaats het hoogst haalbare in het Nederlandse Valkenburg. 

Na twee ronden reed Laurens met Toon Aerts al afgescheiden voor plaats vier. De drie koplopers Van Aert, Van der Poel en Michael Vanthourenhout, hadden toen reeds een kloofje gemaakt dat niet meer zou gedicht worden. 

De volgende ronde viel Laurens plotseling terug naar de negende plek door een eerste maal lek te rijden ver van de materiaalzone. Na de wissel kon hij zich gelukkig snel herpakken en opnieuw solo de vijfde plaats innemen. 

Maar het doemscenario herhaalde zich ongelukkigerwijs opnieuw. Weer was het terugvechten tot de topvijf. Toen over halfwedstrijd het noodlot voor de derde maal toesloeg, ditmaal zowel voor- als achteraan, was het onbegonnen werk om nogmaals een dichte ereplaats te bemachtigen. Hij gaf niet op en streed tot de laatste meter, maar meer dan een achtste plek zat er niet meer in.

Met z'n allen nu richting Maldegem aanstaande woensdag en dan op naar de drie laatste dubbele cross-weekends van dit seizoen. 

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem

Vertrek supportersbus naar SP Hoogstraten op zondag 11/2 om 8u45 aan Café Den Bierpot in Schriek - info 0495/181998.