Laurens op podiumkoers

In Lille tekende Laurens opnieuw present op het podium. Hij moest in de sprint Tim Merlier laten voorgaan voor plaats twee na een ontketende Mathieu van der Poel. Hendrik werd 24e. 

In de razendsnelle aanvangsfase troefde Mathieu van der Poel iedereen af. Laurens vond niet direct de beste benen en moest alle wilskracht bovenhalen om zich vooraan te kunnen nestelen.

Het duurde enkele ronden vooraleer hij beter in zijn ritme kwam. Nadat Toon Aerts in tweede positie werd ingehaald door een zestal, schoof Laurens hier resoluut door naar de tweede plek. Hij ranselde de achtervolgende groep uit elkaar en alleen een snelle Tim Merlier kon het gaatje op hem nog dichten.

Met z'n tweeën reden ze een boeiende finale voor plaats twee. In de voorlaatste ronde nam Merlier een beetje afstand, maar een niet aflatende Laurens sloot opnieuw aan. In de laatste technische stroken probeerde Laurens Tim nog af te schudden, maar deze plooide niet. Sweeck kwam als eerste de laatste rechte lijn opgedraaid, zette nog sterk aan, maar tegen de snelle sprintbenen van Merlier had hij geen verhaal. 

Met 55 deelnemers moest Hendrik achteraan aanschuiven en zat hij in de beginfase. op de 40e plek. Vanuit die positie was het niet gemakkelijk om nog een degelijk resultaat neer te zetten. Toch knokte hij zich naar de 24e stek.

Bij Diether was het net andersom. Na een goede start en een eerste doortocht als 14e, deemsterde hij stilaan weg en moest opnieuw met pijn in de onderbenen de strijd staken. 

Zo valt het doek over de DVV-trofee 2018, die Laurens afsluit met een vierde notering in het eindklassement. Hij behaalde in de Lilse Bergen zijn 14e podiumplaats van dit seizoen. 

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem