Sterke finale in SP Hoogstraten

Het vaatje van Laurens bleek nog niet leeg te zijn in de voorlaatste SP-manche te Hoogstraten. Hij schudde een voortreffelijke laatste ronde uit zijn kloeke benen en reed naar de tweede podiumplaats achter Mathieu en voor David van der Poel. 

In het begin van de wedstrijd gaf Laurens niet de beste indruk. Hij kon wel zijn wagonnetje aanpikken aan de ruime kopgroep. Hij speelde zowaar accordeon, maar kon zich toch steeds opnieuw handhaven in de 9-koppige achtervolgende groep op een ongenaakbare Mathieu van der Poel. 

Toen de bel klonk voor de laatste ronde, bleven nog zes renners in de running voor de twee overige podiumplekjes. Op het rechte stuk aan de materiaalzone profiteerde Laurens van een stil moment en bundelde met succes zijn laatste krachten voor een ultieme demarrage. 

Onmiddellijk sloeg hij een kloof van een tiental seconden en dat bleek voldoende om naast Mathieu op het podium post te vatten. Hij deed ook een reuzenzaak in het algemene klassement, waar hij van de vijfde naar de derde plaats oprukt. 

Voor Diether was er helaas - na gisteren - ook vandaag van een opsteker geen sprake. Integendeel, aanhoudende pijn aan de scheenbenen verplichten hem tot medisch onderzoek bij dokter Toon Claes in Herentals om de oorzaak te achterhalen. Hopelijk komt hierin spoedig meer duidelijkheid.

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem

Volgend weekend komen de drie broers opnieuw samen aan de start in de laatste SP-manche in Middelkerke. Iedereen die zin heeft om een uitstapje naar zee te combineren met deze laatste klassementscross van het seizoen, kan zaterdag 17/02 meereizen met onze supportersbus die om 8u vertrekt aan Café Den Bierpot in Schriek - info 0495/181998.

Op zondag 18/02 reizen we naar het pittoreske Hulst voor de laatste BRICO-cross. Samenkomst en vertrek in Schriek om 9u.