Laurens derde in eindstand SP

Voor het tweede jaar op rij verzekerde Laurens zich in Middelkerke van de derde plaats in het Superprestige-eindklassement na Mathieu van der Poel en Wout van Aert. In deze laatste klassementscross eindigde hij zesde, Hendrik werd 33e.

Nadat Laurens in de beginfase niet onmiddellijk mee was in de kop van de wedstrijd, kwam hij in de vierde ronde toch zijn neus aan het venster steken toen hij vanuit achtste positie oprukte naar de vierde stelling. 

Hij leek in zijn eentje de beweging te maken richting de twee achtervolgers - Merlier en Vanthourenhout - die op hun beurt Mathieu van der Poel al voor zich uit zagen rijden. Net op dat moment maakte Laurens buiten beeld een val die hem terugsloeg naar positie acht. 

Opnieuw knokte hij zich terug naar de vierde plaats, maar een podiumplekje bleek niet meer binnen bereik. In de laatste ronde kwam Tom Meeusen en Lars van der Haar opnieuw bij Laurens aansluiten. Hij moest deze twee uiteindelijk nog voorlaten. 

Hendrik reed een vrij anonieme wedstrijd en werd twee ronden voor het einde afgevlagd als 33e. Diether kwam vandaag niet aan de start. 

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem