Mooie seizoensafsluiter in Oostmalle

Laurens zette in een razendsnelle cross in Oostmalle een schitterend punt achter een geslaagd seizoen. Hij behaalde nogmaals de tweede plaats achter Mathieu van der Poel. Met 18 podiumplaatsen waaronder 4x winst, 9x tweede en 5x derde, kan hij met een goed gevoel richting Italië voor een welverdiende skivakantie.

De traditionele afsluiter in Oostmalle bracht zoals ieder jaar ook nu weer veel volk op de been. Onder een stralende zon, maar in bittere koude, namen 45 renners hun laatste start van het seizoen. 

Het duurde enkele ronden vooraleer er wat afscheiding kwam. Laurens maakte deel uit van de negen vluchters en schoof geleidelijk aan op. Nadat Mathieu een stuurfout maakte, kon Laurens met Toon Aerts en Lars van der Haar een kleine voorsprong nemen.

Voor Laurens ging het blijkbaar nog niet snel genoeg, want even later zette hij een aanval op. Hij sloeg een mooie kloof op Toon en Lars, maar het was een terugkerende Mathieu die de Telenet-boys mee terug tot in zijn wiel bracht. 

Toen was het opnieuw de beurt aan Mathieu om de aanvalstrom te luiden met het gekende succes. Laurens had blijkbaar nog niet al zijn pijlen verschoten, want in de voorlaatste ronde kon hij op zijn beurt de Telenet-tandem afschudden en een verdiende tweede plaats in de wacht slepen op 15 seconden achter Mathieu. Broer Hendrik was de laatste crosser die als 35e de finishlijn overschreedt. 

Zo zijn alle plaatsjes ingevuld op de lange en drukke wedstrijdkalender van de afgelopen zes maanden en mag de riem er voor drie weken af. De feestelijke afsluiter van deze winter volgt op zaterdag 24 maart in de parochiezaal in Schriek met de SWEECK-BROTHERS-CX-PARTY. 

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem