Zomerse start in Helchteren

In zomerse omstandigheden werkten de Sweeck-broers hun eerste wedstrijd van dit seizoen af in de buik van het peloton tussen Houthalen en Helchteren.

Een 166-koppig deelnemersveld deed er meer dan een uur over om een ontsnapping tot stand te brengen. Zestien renners slaagden er uiteindelijk in om een kloof te slaan.

Laurens probeerde in zijn eentje om de afstand van 45 seconden te overbruggen, maar werd teruggehaald. Naargelang de wedstrijd vorderde, ontstond er steeds meer verbrokkeling. Hij finishte uiteindelijk als 47e in de derde groep.

Diether mengde zich in de eerste wedstrijdhelft meerdere keren in enkele ontsnappingspogingen, maar naar het einde van de wedstrijd toe moest hij tevreden zijn met het afmalen van de kilometers. Hij eindigde in het laatste peloton. Jasper Philipsen pakte de bloemen.

Hendrik kon anderhalf uur stand houden, doch de eerste warmte speelde hem parten. Hij maakte de wedstrijd niet vol. Volgend weekend staat er voor alledrie de driedaagse MTB-challenge op het programma in en rond La Roche.

Foto's : zie album