Toffe ervaring in BeMC La Roche

Laurens is 7e geworden in de laatste rit van de driedaagse Mountainbike Challenge in La Roche. Na materiaalpech op dag 2 en een 5e plaats tijdens de eerste rit, werd een negende plek het eindresultaat.

 

 

 

Voor de eerste maal namen de drie broers deel aan een driedaagse MTB-marathon in en rond La Roche. Met de vele hoogtemeters werd dit een ideale trainingsweekend gekoppeld aan competitie. Laurens liet zich vrijdags in de eerste manche opmerken door als vijfde te eindigen tussen 600 deelnemers. Diether sloot deze rit goed af als 26e en Hendrik beëindigde deze 80km als 99e.

De tweede dag bleek niet de geluksdag van de tweelingbroers. Alleen Hendrik kwam ongeschonden uit de koninginnerit van 100km als 113e. Laurens was na driekwart koers volop in strijd voor een podiumplek, tot hij wegviel uit de zeskoppige leidersgroep na een lekke band. Hierdoor verloor hij 15 minuten waardoor hij niet meer in aanmerking kwam voor een dichte ereplaats. Hij kwam als 20e binnen. Diether moest zelfs twee lekke banden vervangen, waardoor ook hij pas als 57e arriveerde.

Na twee mooie zomerse dagen werd het zondag een kil en nat einde voor de moegestreden MTB-ers. Hendrik kwam niet meer aan de start omdat hij met vriendin Elien richting kraamkliniek diende te vertrekken. Diether viel uit met een rugblokkage na zijn slecht verteerde valpartij van gisteren.

Laurens manoeuvreerde zich - in deze laatste etappe van 70km - naar een zevende plaats. Hij trotseerde alle glibberige passages met verve en werd uiteindelijk negende in het klassement.

Foto's : zie album