Mooie start in Baloise Belgium Tour

Vier jaren na hun eerste deelname, was het voor Laurens en Diether  - temidden van hun nieuw team "Pauwels Sauzen-Vastgoedservice"-  een blij weerzien met de "Ronde van België". Het startschot voor deze vijfdaagse rittenkoers werd in Buggenhout gegeven onder ruime publieke belangstelling.

Na een lange vlucht van zes renners met ondermeer ploegmakker Michael Boros  - was er onderweg weinig animo en dus niet veel bijzonders te melden in deze eerste vlakke etappe in en om Buggenhout.

Op 20km van de finish kwam het tot een hergroepering. Diether liet zich nog even opmerken door een honderdtal meters voorsprong te nemen, maar kreeg niet genoeg ruimte om het lang uit te zingen. 

Een massasprint kondigde zich aan en Laurens wist zich hierin als 14e te plaatsen. Diether bolde binnen als 106e. Met een goed gevoel zullen zij morgen in de tweede etappe richting Knokke trekken. Vrijdag kunnen ze hun hardrijderscapaciteiten bovenhalen in de individuele tijdrit in Bornem, alvorens de hoogtemeters in onze Ardennen te trotseren.