Gebroeders Sweeck.be

Pech rijdt het hele weekend mee

Net zoals afgelopen vrijdag in Dwars door het Hageland, speelde ook vandaag in de Brugse Elfstedenronde pech de hoofdrol.

Dwars door het Hageland

En of Laurens er kon van meespreken. Toen hij richting Diest -in de achtervolgende groep op de twee vluchters- in volle finale lek reed in zone 8, was de koers voor hem gereden. Hij verzeilde in de derde groep, maar slaagde er wel nog in om de bijna 200 wedstrijdkilometers vol te maken als 48e. Diether reed deze zware wedstrijd niet uit.

Elfstedenronde

Toen Laurens op een van de eerste kasseistroken zijn reservefiets diende aan te spreken, was deze wissel echter van korte duur. Na versnellingsproblemen met deze tweede fiets, moest hij opnieuw switchen, ditmaal naar een fiets van een ploegmakker.

Ondertussen werd er niet gewacht door de koplopers en het achtervolgend peloton. Ondanks zijn grote achterstand, slaagde hij er toch in om opnieuw aan te sluiten. Net op dat moment barstte de koers open en werd het peloton in vijf stukken verdeeld.

Hierdoor verzeilde hij in de laatste groep en kon zich niet meer naar voor werken. Ontgoocheld draaide hij -na 150km bij de doortocht in Brugge- af richting ploegbus. Winnaar werd Adam Blythe.

Volgend weekend gaat het richting Belgisch Kampioenschap te Binche. Pech mag deze keer weleens thuisblijven.

Foto : Paul Sweeck