Zwaar BK te Binche

De renners maakten er in het Waalse Binche een spannend kampioenschap van met Yves Lampaert als mooie en verdiende winnaar.

Laurens was zinnens zich te tonen tijdens deze nationale strijd en slaagde hierin met verve. Reeds in de aanvangsfase maakte hij deel uit van een 14-koppige vluchtersgroep. Na ongeveer 50km namen zij een voorsprong van 25sec, maar Philippe Gilbert himself liet niet begaan. Onder zijn impuls werden de 14 leiders terug tot de orde geroepen.

De renners hielden er een hels tempo op na. Het was bijzonder moeilijk om een nieuwe ontsnapping te realiseren, toch gebeurde er een grote schifting waarbij het peloton in stukken scheurde en de betere renners zich vooraan nestelden. De groep was vooraan echter te groot en het peloton vloeide nogeens samen.

Dat moment was weer het sein voor een nieuwe poging waarbij Laurens  -als enige veldrijder- zijn wagonnetje aanpikte en erin slaagde om deel uit te maken van een leidersgroep van 17 renners. Deze jongens bereikten een maximale voorsprong van 2min05. 

Beetje bij beetje reduceerden de helpers van de topfavorieten hun achterstand. Na een kleine 200km zat Laurens door zijn beste krachten en finishte hij uiteindelijk in de buik van het peloton als 75e. Diether deed zijn uiterste best, maar kon het helse tempo van de wedstrijd geen vijf uren aanhouden. Samen met een grote groep wegrenners moest hij na 130km de rol definitef lossen. 

Woensdag sluiten de tweelingbroers in Oetingen het eerste luik van hun zomerprogramma af. Zij vertrekken op 1 juli voor twee weken op hoogtestage en starten zo hun voorbereidingen voor de volgende winter. Hendrik blijft in het land en zet nog een aantal kermiskoersen op zijn programma.