Koers in de Vlaamse Ardennen

In Oetingen kregen 157 renners 24 hellingen en 19 kasseistroken voor de wielen geschoven. Met de wind en de warmte werd het dan ook een ware afvallingsrace. 

Van meet af aan werd er enorm hard gekoerst. Na 120km werd, onder impuls van de Sauzen-Pauwels-jongens, de lange vlucht van 18 renners teruggehaald. Onmiddellijk volgende hierop een nieuwe kopgroep van 21 jongens, waaronder Laurens. 

Het peloton werd volledig aan flarden gereden en Diether - die samen met zijn ploegmakkers berenwerk verrichtte - verliet op dat moment met Daan Soete de wedstrijd. Vooraan werd het een harde strijd met lastige kasseistroken en hellingen in de vijf plaatselijke ronden. 

Verschillende ontsnappingspogingen werden ongedaan gemaakt, maar in de voorlaatste ronde ontstond er vooraan toch een breuk. Zes renners scheidden zich definitief af en Laurens kon zijn wagonnetje net niet aanpikken. 

In de laatste ronde konden nog twee renners zich losmaken bij de achtervolgers zodat Laurens diende te sprinten voor plek 9. Met een elfde plaats moest hij vandaag tevreden zijn. Jerome Baugnies werd hier de verdiende winnaar.

 

Van koerspak naar trouwkostuum

Na dit eerste zomerluik volgen er een vijftal dagen recup.  Zo wordt er met de ganse familie afgeteld en uitgekeken naar 30 juni, de dag waarop Laurens in het huwelijksbootje stapt met Annouck De Vries.

Dit sportief tweetal vormt ondertussen reeds meer dan 9 jaar een paar. Zij bezegelen - exact op deze 30e juni  - hun "3350 dagen samen" met het ja-woord op het gemeentehuis van Heist-op-den-Berg om 10u. In de namiddag is er een zomerse tuinceremonie waarop zij, in bijzijn van familie en vrienden, elkaar de ringen zullen geven. Deze feestelijke dag wordt afgesloten met een diner en party.

De huwelijksreis wordt uitgesteld tot maart 2019, want volgende week staat er reeds een trainingsstage van 2 weken op het programma als voorbereiding op het volgende veldritseizoen.