CX is coming!

Voor de profs is het nog enkele dagen aftellen, maar de B-crossen zijn al volop aan de gang en met groot succes. Het uitgebreid deelnemersveld en een massa supporters, maakten alvast vorige week in Kessel en vandaag in Wiekevorst dat "De moedige Veldrijder" zijn start niet gemist heeft.

 

Hendrik

Ook Hendrik haalde de crossfiets terug van stal en was reeds van de partij in Kessel en Wiekevorst. Helaas zijn de resultaten nog niet wat werd gehoopt. Tussen alle werkzaamheden van zijn nieuwbouw, probeert hij de nodige trainingsarbeid aan de dag te leggen, maar dit is momenteel niet evident.

Hij wil de voeling met het veld niet verliezen en probeert  - tot de geplande verhuis in december - de bouwwerken te combineren met het veldrijden, naast zijn parttime job in de fietsenverkoop. Momenteel beperkt hij zich tot één wedstrijd per weekend. 

Aan het fort in Kessel resulteerde dit vorig weekend in een 14e plaats, in Wiekevorst werd hij 42e tussen 72 deelnemers. Op het Provinciaal Kampioenschap in Vorselaar zal het volgende zaterdag geen sinecure worden om zijn "provinciale titel" te verdedigen bij de elite z/c. 

 

Laurens en Diether

Voor de tweelingbroers is het aftellen begonnen naar de eerste profwedstrijd in Geraardsbergen op 16 september. De zwaarste voorbereidingen en trainingen zijn achter de rug. Belangrijk is nu om zo fris mogelijk de start de nemen aanstaande zondag en daags nadien de oversteek te maken naar Amerika voor de eerste wereldbekerwedstrijden in Waterloo en Iowa.

Supporters die graag van de partij zijn in Geraardsbergen, kunen meereizen met onze supportersbus die om 8u30 vertrekt aan het supporterscafé Den Bierpot in Schriek aan de kerk. (reserveringen Frans Sweeck 0495/181998)

Foto's Wiekevorst: zie album met dank aan Wim Van Goethem