Op podiumkoers in Waterloo

In het Amerikaanse Waterloo reed Laurens in de eerste Worldcup van het seizoen naar een deugddoende derde plaats. Ook Diether mag met een 13e plek tevreden terugblikken. 

Na een vijfde en achtste plaats in de Trekcup-aanloopwedstrijd afgelopen vrijdag, konden de twins vandaag goed hun mannetje staan. Laurens knokte zich naar een mooie derde plaats achter Toon Aerts en wereldkampioen Van Aert. 

Laurens startte snel en nam reeds in de eerste ronde de koppositie. Na afwisselend kopwerk van Toon Aerts, Quinten Hermans, Wout van Aert en Daan Soete reed een zevenkoppige groep stilaan weg. 

Toen Laurens zich in zevende positie bevond, maakte hij een slipper aan de balken en moest hij 7 seconden achterstand goedmaken. Toen ook Soete onderuit ging en Hermans meenam in zijn val, lag voor Laurens de weg naar het podium opnieuw open. Hij werd niet meer bedreigd en greep zo zijn eerste wereldbekerpodium dit seizoen. 

Ook Diether hield mooi stand. Hij verzwakte niet en bleef met succes de hele wedstrijd ijveren voor de dertiende stek.

Na deze succesvolle opener wordt er maandag ingepakt en 's namiddags verder koers gezet naar Iowa City. Dit betekent een autorit van 3,5u verder westwaarts langs kilometers lange graan- en maisvelden richting Coralville, waar onze renners zich de rest van de week zullen huisvesten.