Gebroeders Sweeck.be

Loodzware WB in Iowa

Laurens werd als 9e afgevlagd in de tweede WB-wedstrijd in USA. Diether finishte als 25e in Iowa, waar de recente regenval voor een erg lastige en glibberige omloop zorgde.

Diether was nog niet volledig hersteld van de vrijdagavondcross te Iowa. Vanop de vierde startrij kon hij nochtans behoorlijk terugvechten en bevond hij zich halfkoers op de 14e plaats.

Helaas nam de vermoeidheid stilaan de bovenhand en moest hij na een vol uur koersen tevreden zijn met plek 25. Uiteindelijk sprokkelde hij behoorlijk wat UCI-punten door vrijdagavond ook te willen starten en te winnen in de C2 Jingle Cross.

Laurens schoot goed uit de startblokken en nestelde zich meteen vooraan in de kopgroep als vierde. Al snel werd echter duidelijk dat hij nog niet over zijn beste benen beschikte. Op dit loodzware parcours werd de topvijf al snel ingenomen.

Toon Aerts heerste opnieuw voor Wout van Aert. Laurens bleef in een zeskoppige groep strijden voor de zesde plek tot de laatste ronde. Hij liet finaal de negende plaats noteren en komt in het WB-klassement vierde te staan.

Zondagnamiddag startte Laurens nog in de C1 Jingle Cross te Iowa, maar finishte hier niet. Maandagavond nemen de ploegmakkers het vliegtuig huiswaarts.