3 op 3 in Neerpelt

Laurens schreef vandaag voor het derde jaar op rij de SOUDAL-cross van Neerpelt op zijn naam. Ook Diether kleurde mee de wedstrijd en werd knap vierde. 

Op de terreinen rond het Dommelhof hoopten heel wat kanshebbers op eindwinst bij afwezigheid van de wereld- en Europese kampioen. Laurens en Diether gingen wiel in wiel het veld in rond de achtste positie.

Na de tweede passage kwam Diether zowaar de koppositie inpikken. Een ronde lang voerde hij een langgerekte 9-koppige groep aan. Daarna stond hij de leidersplaats af en probeerde hij zich in de toptien te handhaven. Hij slaagde hierin met verve en wist uiteindelijk de strijd te winnen voor de vierde plek. 

Halfkoers nam Laurens de leiding over van Michael Vanthourenhout. Deze schakelde zichzelf uit door een valpartij, terwijl Quinten Hermans het wiel van Laurens niet kon volgen. Laurens nam een voorsprong van een tiental seconden en gaf deze niet meer prijs. 

Hij verblijdde zijn aanwezige supporters met een solo van 30 minuten. Marcel Meisen probeerde nog even weerwerk te bieden, maar kraakte definitief in de voorlaatste ronde. Na de tegenslag van vorig weekend is deze zege een mooie beloning voor Laurens' werkijver. Ook de vierde plaats van Diether was een leuke opsteker.

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem