Platte tube nekt Laurens

Ooit zal de pech ophouden, maar niet vandaag in Ruddervoorde tijdens de derde SP-manche. In de vijfkoppige groep die streed voor de tweede plaats, verloor Laurens zijn kansen door een platte tube met nog anderhalve ronde te gaan. Diether zijn koers was zelfs al gereden in de eerste bocht.

Door een foute inschatting werden er in de eerste bocht een aantal renners tot stilstand gebracht. Onder hen ook Diether, die pas rond de 60e positie zijn koers kon hervatten. In het geharrewar werd ook zijn versnelling geraakt en moest hij noodgedwongen de wisselzone opzoeken. Het werd een onmogelijke opdracht om nog een goed resultaat neer te zetten en halfwedstrijd verliet hij ontgoocheld het Pyfferoen-terrein. 

Laurens dook als 9e het veld in. Hij wist deze positie de ganse wedstrijd vast te houden en schoof in de finale mee met de vier achtervolgers op de ongenaakbare Mathieu van der Poel. Naar zijn gevoel was het podium nog altijd binnen bereik. Maar met nog anderhalve ronde te gaan, kreeg hij af te rekenen met een lekke voortube. 

De podiumkansen waren bij deze volledig verdwenen en hij moest genoegen nemen met de zevende plaats. 

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem

Vertrek supportersbus naar de Koppenberg op donderdag 1/11 om 8u15 aan café Den Bierpot in Schriek en naar het EK in Rosmalen - NL op zondag 4/11 om 6u30 (info Frans Sweeck 0495/181998).