Diether rijdt naar Spaans podium

Het afgelopen weekend trok Diether richting Barcelona om twee C2-wedstrijden af te werken. Zaterdag eindigde hij tiende in Manlleu, zondag pakte hij de derde podiumplaats in Vic. 

 

 

 

Manlleu

Zaterdag beleefde Diether een moeilijke dag in Spanje. De lange heenreis met de camper had blijkbaar de rug geen goed gedaan. Na een goede start, waarin hij zich vooraan posteerde, moest hij in de tweede helft lijdzaam plaatsen toegeven. 

Stramme rugspieren ontnamen hem alle macht uit de benen. Hij moest alle zeilen bijzetten om uiteindelijk een teleurstellende tiende plaats uit de brand te slepen.

 

Vic

Zondag voelde de rug beter aan en ging Diether voluit zijn kans om een beter resultaat neer te zetten. Nadat Felipe Orts en Dieter Vanthourenhout niet meer in te halen waren, streed Diether in een vierkoppige groep voor de laatste podiumplaats.

Naar het einde toe vond hij nog genoeg kracht om zijn metgezellen af te schudden en de derde podiumplaats in te palmen. Zo kon hij toch nog met een positief gevoel de lange terugreis aanvatten.

Foto's : zie album