Superprestige-klassement om zeep

Na een val op de vettige omloop in Gavere was Laurens genoodzaakt om de strijd te staken. DIether graaide het laatste SP-puntje mee door als 15e te eindigen. 

Laurens dook als vierde de Gaverse kleigronden in. Na een ronde werd al duidelijk dat Van der Poel er geen gras liet over groeien. Laurens probeerde onmiddellijk zijn eigen tempo te zoeken en maakte in ronde drie nog steeds aanspraak op de vierde plaats.

Zijn kansen werden helaas in de derde ronde teniet gedaan door een val kort na de materiaalpost, waarbij hij zijn voorwiel zodanig beschadigde dat hij niet meer verder kon. Ook de draad van zijn schoensluiting was stuk, waardoor het onbegonnen werk was om de wisselzone te bereiken binnen een aanvaardbare achterstand. 

Diether knokte zich in de eerste koershelft naar een verdienstelijke toptienplaats, maar kreeg het in het tweede deel bijzonder lastig. Nadat hij op de zevende plek had vertoefd, moest hij ronde na ronde plaatsen prijsgeven om uiteindelijk volledig uitgeput als 15e te finishen. 

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem

Vertrek supportersbus naar Hamme op zondag 18/11 om 9u aan café Den Bierpot in Schriek (info 0495/181998).