Vliegmeeting in Tabor

Laurens is 9e geworden op een kurkdroge en snelle omloop in de 4e WB-manche in Tabor. Diether eindigde 22e. 

Nadat Laurens uit zijn pedaal schoot in de start, moest hij als 22e zijn inhaalrace aanvatten. Door de hoge snelheid was dit geen sinecure om plaatsen goed te maken. Het duurde enkele ronden vooraleer er wat ruimte kwam, maar halfwedstrijd kon hij wel doorschuiven.

In de voorlaatste ronde kwam hij zelfs in strijd voor plaats zes, maar door schakelproblemen werd hij nog verplicht om te wisselen. Hierdoor verloor hij de aansluiting en eindigde hij als negende. 

Diether mocht op de derde startrij aanschuiven. Na een behoorlijke start, was het moelijk om positie te houden in het geharrewar bij het nemen van de eerste hindernissen. Hij passeerde na een ronde als 30e. Hij schoof geleidelijk op en streed na halfkoers voor plaats 20. 

Hij hield goed stand tot het einde en werd als 22e afgevlagd. Na de wedstrijd bleek dat hij heel wat last had van een opkomende scheenbeenontsteking en in overleg met de ploegdokter werd beslist om morgen niet te starten. Enkele dagen rust zouden dit ongemak moeten verhelpen.

Alleen Laurens start morgen in Hamme.