Flandrienpodium voor Laurens

Ondanks een lekke band op een ongelukkig moment, is Laurens er toch in geslaagd om de spannende veldslag te winnen voor de derde podiumplaats in de DVV-cross te Hamme. 

De spanning voor de overwinning was al na enkele minuten verdwenen, toen Mathieu van der Poel afstand nam van de rest. Tom Meeusen reed zich het zwart voor de ogen om het wiel van zijn kopman bij te houden. 

In de 11-koppige achtervolgende groep - op zoek naar de derde podiumplek - wisselden de plaatsen voortdurend. Aanvankelijk mengde Laurens zich niet in het gewoel voor de eerste plaatsen, maar geleidelijk aan schoof hij op met de intentie om te proberen aan te vallen. 

Net op dat moment liep zijn achtertube leeg en moest hij het ganse pak laten rijden. Na de fietswissel leek het of hij in een verloren positie deze koers moest verder zetten. Laurens besliste er echter anders over. Hij vocht terug en maakte opnieuw de aansluiting in de langgerekte groep voor plaats drie. 

In de voorlaatste ronde stootte hij zelfs door naar de leiding van deze achtervolgers en zette de aanval in. Meer dan een handvol seconden kreeg hij niet en in de laatste kilometers kwamen een viertal renners terug tot op het wiel.

Toch hield hij het tempo strak zodat alleen Gianni Vermeersch de leiding van de groep nog even kon overnemen. Met vijf kwamen zij de laatste rechte lijn ingestoven, maar een beresterke Laurens trok het laken verdiend naar zich toe.

Vertrek supportersbus naar WB Koksijde op zondag 25/11 om 6u45 aan café Den Bierpot in Schriek ( info 0495/181998).