Ondanks ziekte, schade beperkt

In de vijfde WB-manche in het zand van Koksijde werd Laurens 6de en Diether 20e. 

Na ziekteverschijnselen tijdens de week, wachtte voor Laurens in Koksijde een zeer moeilijke opdracht om een topprestatie neer te zetten. Alle omstandigheden in acht genomen, zette hij nog een behoorlijk resultaat neer.

Van in de start voelde hij al dat er weinig power in de benen zat. Lijdzaam moest hij plaatsen toestaan, maar hij weerde zich dapper en bleef een ganse wedstrijd het volle pond geven. De vier eerste plekken werden al vlug vastgelegd, maar voor de vijfde plaats probeerde hij mee te strijden tot de laatste ronde. Uiteindelijk moest hij Corné Van Kessel nog laten voorgaan.

Diether schoot goed uit de startblokken, maar werd in de eerste zandpassages reeds op achtervolgen gezet, toen een renner zijn shifter beschadigde. Hij kon niet meer schakelen en moest met een kapotte versnelling de materiaalpost binnen.

In 32e positie kon hij zijn cross verder zetten. Hij maakte heel wat plaatsen en tijd goed en finishte uiteindelijk nog op een verdienstelijke 20e plek. 

 

Stageperiode in Mallorca

De volgende weken staan in het teken van herstel en verder bouwen richting tweede seizoenshelft. Laurens vertrekt maandag reeds richting Mallorca. Diether werkt eerst nog het dubbel weekend Hasselt - Mol af, vooraleer richting zuiden te trekken. Laurens komt even terug voor Essen, Diether doet dit niet.

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem