Eerste podium in 2019

Laurens was op nieuwjaarsdag, samen met zijn supportersschare, meteen op de afspraak op de Balenberg. Hij koerste met zijn fonkelnieuwe STEVENS-fiets naar de derde podiumplek voor eigen volk.

Ei zo na liep het voor Laurens al fout in de eerste honderden meters toen hij met een platte voortube de materiaalpost moest opzoeken. Gelukkig kon hij de schade beperken en zich als vijfde nestelen met zicht op de vier koplopers.

Toen Mathieu van der Poel na 15 minuten de debatten opende, bleven Toon Aerts, Eli Iserbyt en Corné Van Kessel in strijd voor de overige podiumplaatsen. Laurens kon als enige, na geruime tijd, ook zijn wagonnetje aanpikken.

In de laatste ronde had hij nog een versnelling in huis en kon zo onbedreigd als derde man de laatste rechte lijn opdraaien, nadat Toon reeds eerder zijn tweede plaats veilig stelde. In het DVV-klassement blijft Laurens - met nog twee manches te gaan - vierde achter Van der Poel, Aerts en Michael Vanthourenhout.

Voor Laurens was het in Baal zijn vierde wedstrijd op vijf dagen. Diether kwam vandaag niet aan de start, maar doet dit wel aanstaande zaterdag in Gullegem. Laurens wacht tot zondag in Brussel.

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem

Vertrek supportersbus op zondag 6/01 naar Brussel om 8u30 aan café Den Bierpot in Schriek (info 0495/181998).