Drie toptienplaatsen

Er vielen geen uitschieters te noteren voor de Sweeck-broers dit weekend. Diether eindigde in Gullegem zevende, Laurens werd achtste in de DVV-manche te Brussel en Hendrik pakte een tiende plaats mee in de B-cross in Bonheiden (foto: Kurt Vermeerbergen).

Diether beet zaterdag de spits af in Gullegem. In de aanvang van de wedstrijd probeerde hij mee te schuiven achter Mathieu van der Poel en Gianni Vermeersch. Hij slaagde er even in om zich alleen op de derde plaats te nestelen, maar vergaloppeerde zich en moest halfkoers wat gas terugnemen. 

Hij werd terug bijgehaald door enkele achtervolgers en kwam zo met Thijs Aerts en ploegmakker Jens Adams in strijd voor de zesde plaats. In de spurt kon Diether Adams nog achter zich laten en eindigde zo als zevende.

Laurens kwam zondag aan de start in de nieuwe DVV-manche rond de Brusselse universiteiten. Hij nestelde zich in de beginfase in de langgerekte kopgroep op de elfde plaats. Terwijl Mathieu vooraan weer vrij snel orde op zaken stelde, sloot Laurens als achtste de lange rij af van de achtervolgers. 

Hij kon op geen enkel moment een vuist maken om door te schuiven. Toen naar het einde toe de posities ongewijzigd bleven, zat er voor hem niet meer in dan zijn achtste plek te consolideren. 

Hendrik ging aan de slag in de B-cross in eigen streek. Hij kon in Bonheiden, tussen de 23 deelnemers, een 10e plaats uit de brand slepen. 

Foto's DVV Brussel : zie album met dank aan Wim Van Goethem

Vertrek supportersbus naar BK Kruibeke op zondag 13/01 om 8u30 aan Café Den Bierpot in Schriek (info 0495/181998).