Gebroeders Sweeck.be

Sterke Laurens eindigt 6e in WB

Tijdens de WB in het Franse Pontchâteau zagen een massa toeschouwers een moedige Laurens aan het werk, terwijl Diether tweemaal door pech werd afgeremd.

Laurens nam een blitzstart en reed de ganse eerste ronde aan de leiding. Een afscheiding kwam er niet onmiddellijk en een lange sliert slingerde zich over het prachtige, golvende parcours.

In de derde ronde maakte Lars van der Haar - als vijfde man in lijn - een cruciale fout aan de trappenpartij, waardoor de omvangrijke groep scheurde. Hierdoor kregen de vier voorgaande renners een voorsprong cadeau. Wout van Aert, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout en ploegmakker Jens Adams bouwden hun bonus verder uit.

Alleen Laurens en Lars van der Haar konden in de vijfde ronde de ontstane kloof terug dichten. Deze zes renners streden tot de laatste ronde voor winst. Ieder op hun beurt probeerden ze aan te vallen, maar niemand kon definitief afstand nemen.

In de voorlaatste ronde ging Laurens aan de balken overkop en moest hij alle zeilen bijzetten om opnieuw de aansluiting met de vijf leiders te maken. Maar hij pikte al snel met zijn STEVENS-bike terug aan.

Tijdens de laatste ronde probeerde hij zich goed te positioneren om voor het podium te strijden, maar kon hij toch niet beletten dat Wout, Toon en Michael zich licht afscheidden. In de spring moest hij uiteindelijk Lars en Jens laten voorgaan en eindigde als zesde.

Vanop de vierde startij kwam Diether in de eerste wedstrijdkilometers goed in de koers. Toen de lange sliert renners na een ronde uiteen viel, kwam hij in de derde groep te zitten en streed hij mee voor een toptwintig-notering.

Na de pech van Laurens tijdens de voorbije weken, was het vandaag de beurt aan Diether. Op een ongelukkig moment ging zijn ketting eraf en moest hij kostbare plaatsen en tijd prijsgeven. Nadat hij in de slotronde ook nog lek reed, moest hij vrede nemen met een 38e plaats.

Hendrik koerst in Meer-Hoogstraten

Ook Hendrik speldde vandaag terug een rugnummer op en kwam aan de start in de B-cross te Hoogstraten, waar 51 renners deelnamen.

Voor Hendrik was het vooral belangrijk om een uur lang opnieuw competitieritme op te doen. Hij kwam als 21e binnen en probeert verder op te bouwen volgende zaterdag in Zonnebeke.

Vertrek supportersbus op zondag 27/01 naar WB Hoogerheide om 7u45 aan café Den Bierpot in Schriek (info 0495/181998).