Opnieuw podium voor Diether

Sneeuw en ijs maakten plaats voor regen en modder. Dit kon Diether niet deren in zijn opmars naar het podium in Zonnebeke. Hij sleepte er de derde plaats in de wacht achter winnaar Kevin Pauwels en Thomas Pidcock (foto: photopress.be)

Diether werd al snel op achtervolgen aangewezen toen er voor hem gehaperd werd in de start. Vanuit 20e stelling baande hij zich in de tweede ronde een weg naar de toptien. Het verschil met de kop van de wedstrijd was nog speelbaar en Diether zette zijn opmars richting podium verder. 

Halfkoers reed hij zelfs, samen met Kevin Pauwels, in tweede positie achter Pidcock. De kloof achter deze drie werd alsmaar groter, zodat een podiumplaats steeds dichterbij kwam. Op de versnelling van Pauwels had hij geen antwoord zodat hij op - drie ronden van het einde - alleen in derde positie reed. 

Hij vergrootte zelfs zijn voorsprong op Tim Merlier, die als vierde reed. Zo kon hij zonder problemen de derde plaats binnenrijven. Na de aanslepende verkoudheid, die nog niet helemaal van de baan is, was dit resultaat een mooie opsteker voor hem. 

Hendrik startte ook vandaag, maar reed al plat in de derde ronde. Hij finishte als 39e. Hij reist aanstaande donderdag samen met zijn vriendin en hun zoontjes Lewis en Phil mee richting Denemarken als support voor broer Laurens. Hendrik rijdt zijn volgende wedstrijd in Maldegem.