Knappe 5e plaats op WK

In het  Deense Bogense reed Laurens - ondanks zijn pijnlijke ribben - naar een mooie vijfde plaats. Een opsteker voor renner en supporters, na de moeilijke weken die vooraf gingen (foto: Photopress.be).

In het charmante haventje van Bogense positioneerde Laurens zich onmiddellijk in de toptien, wat een must was voor het goede verdere verloop van de wedstrijd. Hij toonde heel wat grinta en vocht voor elke meter.

In de derde ronde werd de eerste aanval van Mathieu van der Poel gecounterd door Wout van Aert. Laurens reed bij het ingaan van de zesde ronde weg van de overige vijf achtervolgers, richting de twee leiders, maar werd halfkoers opnieuw tot de orde geroepen door het Belgisch-Nederlands Telenet-Fideablok. 

Achter de twee vluchters bleef het even windstil, tot Toon Aerts vrijgeleide kreeg. Lars van der Haar hield daarachter de boel samen, maar kon toch niet beletten dat Laurens en Michael Vanthourenhout zich los maakten. Zij zouden het onderling uitmaken voor plaats vier. 

De laatste ronde toonde Michael zich iets sterker dan Laurens en nam een kleine afstand. Ondanks zijn kwetsuur kon een sterke Sweeck - enkele tellen later - tevreden als vijfde de meet overschrijden. 

 

Baby rijdt mee

Extra motivatie en grinta vond Laurens wellicht ook door zijn nieuwe STEVENS-fiets. COLORMONKEY had voor een mooie, persoonlijke toets gezorgd door een 3d foto van de toekomstige baby te verwerken op de bovenbuis van het nieuwe frame.

Laurens en zijn vrouwtje Annouck zijn dan ook bijzonder verheugd om deze zomer, na hun eerste huwelijksverjaardag, hun eerste telg te verwelkomen!

 

Vertrek supportersbus naar SP Hoogstraten op zondag 10 februari om 9u45 aan café Den Bierpot in Schriek (info 0495/181998).