Podiumkans genekt door... pech

Een reeële podiumkans in de laatste SOUDAL-cross van het seizoen te Leuven werd voor Laurens nogmaals teniet gedaan door... een gebroken ketting. Met nog één wedstrijd te gaan is er één grote zekerheid voor dit bewogen seizoen. Pech kan nog slechts éénmaal spelbreker zijn deze winter! 

Mooie start voor Laurens in Leuven, hij was direct bij de pinken en nestelde zich in de spits van de koers. Een langgerekt lint van twaalf renners hield het enkele ronden vol.

Na een tweetal ronden brak "figuurlijk" deze ketting en een viertal maakte zich los van de rest. Nog steeds reed een attente Laurens voorin. Na twee kleine foutjes - waardoor hij voet aan de grond moest zetten - werd Laurens tot achtervolgen gedwongen.

Hij toonde zijn veerkracht en kon opnieuw de aansluiting maken met Michael Vanthourenhout, Toon Aerts en Lars van der Haar. Het zag er alsmaar mooier uit tot drie ronden voor het einde Jim Aernouts en Tom Meeusen hun wagonnetje toch nog konden aanpikken.

Met zes doken zij de finale in. In de voorlaatste ronde luidde Toon Aerts een aanval in en Laurens reageerde onmiddellijk. Net op dit moment brak de ketting "letterlijk". Voor de tweede maal dit seizoen moest hij zonder ketting verder. 

De afstand tot de materiaalzone was te ver in volle finale en Laurens nam ontgoocheld de ketting ter hand en draaide het stuur om richting camper...

Foto's : zie album met dank aan Wim Van Goethem