Gebroeders Sweeck.be

Topvijf in Oostmalle

Onder een stralende lentezon werden Laurens en Diether respectievelijk 5e en 19e op het snelle zandcircuit te Oostmalle.

Op de lange startbaan nam Laurens een voortreffelijke start en dook als derde het stofferige zand in. Na een snelle ronde moest hij ietwat gas terugnemen. Toen in de tweede ronde een ontketende Kevin Pauwels alleen kon bijgebeend worden door Toon Aerts en Tom Meeusen, leek het omvangrijke peloton vrede te nemen met een vierde plaats.

Laurens vocht hiervoor tot de laatste kilometers, maar moest uiteindelijk Lars van der Haar uit het Fidea-blok voorlaten. Hij kon zich nog losmaken van de anderen en bolde solo als vijfde over de eindmeet.

Diether kon vanuit de achtergrond de aansluiting maken in de achtervolgende groep op de drie leiders. Hij nam zelfs in de derde ronde even het initiatief om de achtervolging te leiden, maar moest dit in de tweede wedstrijdhelft bekopen. Hij kende enkele moelijke momenten, zette door en bolde uiteindelijk als 19e binnen.

Foto's : zie album met supportersdrink met dank aan Wim Van Goethem

Vooruitkijken naar winter 2019-2020

Hiermee valt het doek over een bewogen seizoen waarin pech iets te vaak meereed. Laurens won in Neerpelt en Essen, pakte 8 podiumplaatsen waarbij Europees brons de mooiste was. Hij eindigde 17x in de top vijf.

Diether stond in Zonnebeke op het podium als derde en won drie buitenlandse wedstrijden in Iowa, Kolin en Mlada Bodeslav.

Een verdiende vakantie lonkt nu om even te ontspannen en de batterijen weer op te laden. Binnen een drietal weken worden reeds de eerste stappen gezet voor de winter van 2020. Ook oudste broer Hendrik zal, na drukke bouw- en gezinsbezigheden, opnieuw op zoek gaan naar betere koersbenen bij de elite z/c.

Op 23 maart aanstaande wordt het voorbije seizoen op feestelijke wijze afgesloten met de SWEECK BROTHERS CYCLOCROSS PARTY in de parochiezaal te Schriek met DJ Tom Van Uffel en live-optreden van BANDIT. Alle crossliefhebbers zijn van harte welkom!