Vijfdaagse Flèche du Sud

Laurens en Diether namen voor de eerste maal deel aan de vijfdaagse rittenkoers "Flèche du Sud" in het zuiden van het Groothertogdom Luxemburg. 

In de proloog, met een steile klim, behaalde Laurens de 14e plaats. Hij eindigde 16 seconden achter de winnaar Quinten Hermans. Diether werd 72e. 

In de eerste rit in lijn met bijna 2000 hoogtemeters,  eindigde Laurens in het peloton als 80e. Diether volgde als 104e. 

De tweede etappe telde nog 1000 hoogtemeters extra met een herhaaldelijke steile beklimming die tientallen slachtoffers eiste. Laurens handhaafde zich in een grupetto die binnenkwam met ettelijke minuten achterstand, terwijl Diether moeizaam de eindstreep bereikte in een groep die net de tijdslimiet haalde. 

De derde dag draaide uit op een massasprint die ontsierd werd door een zware valpartij, waarbij Laurens gehinderd werd in een mogelijke rush naar de overwinning. Op 200m van de meet kwakte een renner tegen hem aan, waardoor zijn ketting afsprong en hij niet meer kon aanzetten. Zonder te trappen bolde hij nog als 13e over de aankomstlijn. 

Diether was nog niet gerecupereerd van de voorgaande zware rit en moest - na anderhalfuur koers - definitief de rol lossen. 

De laatste etappe bracht de minste hoogtemeters en eindigde zoals verwacht in een massasprint in het centrum van Esch-sur-Alzette. In de voorlaatste plaatselijke ronde werd Laurens echter in een valpartij meegesleurd, waarbij hij zijn twee polsen bezeerde en zijn kansen niet meer kon verdedigen. Eindwinnaar werd Quinten Hermans. 

De "Boucles de la Mayenne" in Frankrijk wordt de volgende afspraak voor Diether. Laurens zal aantreden in de Belgium Baloise Tour.