Les Boucles de la Mayenne

DIether was de voorbije vier dagen aktief in de rittenkoers tussen Mayenne en Loire in Frankrijk. 

Na een matige proloog op donderdagavond, toonde Diether zijn karakter in de eerste rit op vrijdag. Hij overleefde de kille en stormachtige etappe van 183km, waarbij de renners van start tot finish continu geteisterd werden door hevige regenval en krachtige windstoten. Hij finishte als 70e in een peloton van 117 deelnemers. 

Op zaterdag bleef de regen achterwege, maar de wind bleef fel aanwezig. Zeven renners kregen vrij snel vrijgeleide, zodat een gecontroleerd peloton tot diep in de finale samen bleef. Op 35km van de finish barstte de hel los en viel alles in meerdere stukken. In een groep van een twintigtal renners kon Diether standhouden en finishte als 89e. 

In de laatste rit op zondag werd er tijdens het eerste uur een felle strijd geleverd om een ontsnapping tot stand te brengen, waarbij Diether zijn krachten niet spaarde. Hij hoopte zo mee  te geraken in de vlucht van de dag, maar het lukte hem niet. 

Met een koersgemiddelde van 44km/u denderde de ganse bende richting Laval voor drie plaatselijke ronden. Op 20km voor het einde kwam voor Diether de helling teveel. Hij moest de rol lossen en diende de laatste 12 km op het plaatselijke circuit niet meer af te leggen. 

 

Hendrik

Hendrik koerste dit weekend in Sinaai-Waas en Hoegaarden-Meldert maar reed telkens lek op het einde van de wedstrijd.

Het verdere zomerprogramma van de tweelingbroers zal de volgende weken aangevuld worden.  De Ronde van Luik staat reeds gepland voor midden juli.