Ronde van Luik

De afgelopen week trok Laurens richting Luik. Na zes competitieloze weken - na zijn scafoïdebreuk - kreeg hij hier de kans om opnieuw snelheid en wedstrijdritme op te doen in de Ronde van de provincie. Deze vijfdaagse verliep dit jaar zonder veel animo met vier massasprinten en een traditionele zware eindetappe rond Seraing.

In de eerste, tweede en vierde rit eindigde Laurens in de buik van het peloton. Alleen in de derde etappe te Hamoir, waagde Laurens zijn kans en eindigde op een vierde plaats in de massaspurt.

Tijdens de lastige slotetappe testte hij zijn benen fors. Hij ging in de tegenaanval met Thijs Aerts en slaagde erin - in een mum van tijd - een kloof van 1 minuut te dichten op 15 koplopers. Deze inspanning moest hij echter in de slotkilometers bekopen.

Er kwam een nieuwe hergroepering en op de voorlaatste helling scheurde het peloton definitief in meerdere stukken. Laurens liep tenslotte als 74e binnen en eindigde de Ronde van Luik als 64e na een goede trainingsweek.

Dank aan de supporters die op post waren tijdens deze vijfdaagse en aan Wim Van Goethem voor de fotoreportages.

Eventuele deelnames aan criteriums worden weldra op de kalender geplaatst. De supportersclub van de Sweeck-broers organiseert op 24 en 25 augustus eerstkomend alvast hun jaarlijks eetfestijn in zaal Magneet te Grootlo. 

Foto's : zie albums