Gebroeders Sweeck.be

Laurens wint openingscross

Laurens heeft in de Ethias-cross te Eeklo het laken naar zich toe getrokken in de laatste ronde en pakte zo de eerste plaats in het Belgische openingsweekend. Diether werd tweemaal tweede in het Amerikaanse Rochester en Hendrik sleepte een toptienplaats uit de brand in Kessel. Hij finishte als negende.

Laurens zet sterke laatste ronde neer

In Eeklo - waar de snelheid hoog lag en de posities vooraan geregeld wisselden - viel het nooit stil. Laurens ging in de laatste zandbakpassage naar de koppositie om deze niet meer af te geven in een bijzonder spannende openingswedstrijd. Eli Iserbyt maakte het "Pauwels Sauzen-Bingoal" ploegfeestje compleet met een tweede plaats voor Quinten Hermans (foto's zie album met dank aan Wim Van Goethem).

Diether tweemaal tweede in het Amerikaanse Rochester

Diether nam met vader Sweeck vorige dinsdag reeds het vliegtuig met het doel extra UCI-punten te verzamelen. Hij slaagde in zijn opzet en eindigde 2x tweede. Zaterdag finishte hij na Vincent Baestaens en voor de Amerikaanse kampioen Stephen Hyde. Zondag wist hij opnieuw Hyde achter zich te laten in een prangende spurt voor plaats twee. Curtis White was hier de laureaat.

Diether vervoegt aanstaande dinsdag de rennersgroep die de oversteek maakt om de twee wereldbekers te betwisten op Amerikaanse bodem (foto's zie album).

Hendrik wordt 9e in Kessel

Een ongunstige lottrekking bepaalde dat Hendrik van start ging op de laatste startrij. Halfwedstrijd sloot hij aan bij de 11 man sterke kopgroep, waarin op dat moment de latere winnaar Gerben Kuypers wegreed. Hendrik finishte als 9e op 27seconden.

Volgende zaterdag staat voor hem reeds het Provinciaal Kampioenschap in Vorselaar geprogrammeerd.

Vertrek supportersbus naar Overpelt op zondag 6/10 om 9u30 aan café Den Bierpot in Schriek (inlichtingen en reservatie 0495/181995).