Mooie start in Wereldbeker

Zowel Laurens als Diether etaleerden hun goede vormpeil in de eerste en lastige WB-manche in het Amerikaanse Iowa met een 5e en 13e plaats. 

Laurens kwam goed uit de startblokken maar liet zich een beetje wegdrummen in het eerste bochtenwerk. Hij verloor ettelijke plaatsen en passeerde circa 13e in de eerste materiaalzone.

Na het eerste klimwerk en passage aan de aankomst keek hij op tegen een achterstand van 12 seconden. De vogels leken al gaan vliegen maar Laurens bleef niet bij de pakken zitten en kon zich loswerken van zijn kompanen. 

Hij reed tot tweemaal toe de snelste ronde en maakte de aansluiting met de absolute kop van de wedstrijd, de latere winnaar Eli Iserbyt en Toon Aerts. Hij zat perfect in de wedstrijd richting podium tot hij - na een stuurfout - een val maakte en opnieuw op achtervolgen aangewezen was.

Ditmaal moest hij een kloof dichten op nummer drie en vier Daan Soete en Gianni Vermeersch. Het duurde even vooraleer hij opnieuw in het goede ritme kwam.  Hij slaagde pas bij het ingaan van de laatste ronde erin om zich bij dit tweetal te voegen en te strijden voor het laatste podiumplekje.

Het vet was echter van de soep en in de sprint moest hij deze twee laten voorgaan. Hij legde uiteindelijk beslag op een verdienstelijke vijfde plaats in deze zware wedstrijd.

Diether moest - omwille van zijn startpositie en het gedrum in de eerste bochten - vechten voor een goede positionering. Vanuit dertigste stelling knokte hij zich ronde na ronde vooruit. 

Uiteindelijk kon hij aansluiten bij de groep die streed voor plaats 12. Hierin moest hij enkel Nicolas Cleppe voorlaten en kon solo eindigen op plaats 13. Dit levert hem in de nieuwe reglementering een plaatsje op de tweede startrij in de volgende WB te Waterloo.

 

 

Twee koersdagen voor Hendrik

Hendrik herpakte zich zondag in Wiekevorst in het Moedige Veldrijdercircuit met een 14e plaats nadat hij eerder zaterdag in Vorselaar tijdens het provinciaal kampioenschap de strijd staakte.

Vanop de laatste startrij probeerde hij zich daar op de single-tracks van het Vorselaarse parcours een weg naar voor te banen, maar tussen een 75-tal vertrekkers raakte hij niet verder dan een 19e stek.Toen even over halfwedstrijd ook nog zijn rug begon op te spelen, hield hij het ontmoedigd voor bekeken (zie foto-album met dank aan Wim Van Goethem).