Opnieuw BINGO(AL) voor Laurens

In de aanloop naar de tweede Amerikaanse WB-wedstrijd van aanstaande zondag verkozen Laurens en Diether om deel te nemen aan de voorafgaande C2-race op vrijdag in Waterloo. Laurens pakte de overwinning terwijl Diether helaas de strijd moest staken na een valpartij.

Laurens nam onmiddellijk het heft in handen en gaf na een kopstart de leiding niet meer af. Ronde na ronde knokte hij om een kleine voorsprong  te verdedigen op een jagende Nicolas Cleppe, die er alles aan deed om de kloof te dichten. 

Maar Laurens plooide niet en kon een voorgift van een tiental seconden steeds vasthouden. Naar het einde toe kon hij meer verschil maken en de laatste ronde afwerken met een geruststellende voorsprong. Onbedreigd pakte hij zijn tweede ovérwinning van het nog jonge seizoen in een extreem warm Waterloo. Cleppe eindigde tweede voor Felipe Orts.

Ook Diether startte hoopvol de race en zat aan het einde van de eerste ronde in een mooie tweede positie. Hij was vastberaden om vandaag voor een podiumpek te strijden, maar in de tweede ronde sloeg het noodlot toe. 

Diether kon in derde positie een val van Tom Meeusen niet ontwijken en ging overkop over de fiets van Meeusen. Hij kwam met zijn knieschijf vol terecht op diens tandwiel. Hij hervatte de koers en leek nog niet uitgeteld voor een mooie ereplaats, maar de gehavende knie speelde steeds meer op en dwong hem tot opgeven. Hopelijk kan hij zondag opnieuw aantreden voor de wereldbekerstrijd.